luni, 31 martie 2008

Comunicat din partea Organizatiei Femeilor Refugiate

Infiintata in iunie 2000 in cadrul unui proiect finantat de UNHCR, Organizatia Femeilor Refugiate in Romania (OFRR) este o organizatie neguvernamentala, pacifista, umanitara, non-profit si apolitica.

Misiunea noastra este de a promova si sustine valorile democratice, de pace, drepturile fundamentale ale omului, in special ale femeilor si copiilor refugiati si migranti in Romania, pentru integrarea acestora in societatea romaneasca.


Femeile sunt cele care au cel mai mult de indurat. Razboaiele secolului XX au revendicat victime din randul civililor, al femeilor si copiilor. Femeile sunt cele care poarta raspunderea familiei in conditii de razboi, ele fiind cele care o tin laolalta si se ingrijesc de ea. Ele sunt surori, fiice, sotii si mai ales mame. Ele sunt cele care indura pierderile cele mai mari - rudele plecate la razboi.

De aceea, OFRR se alatura evenimentului initiat de Komunitas printr-un exercitiu de marturisire al unor femei care, impreuna cu familiile lor, au plecat din calea razboiului si au inceput o noua viata aici, in Romania. Aceste femei nu se mai tem de nimic cand isi stiga dorinta de pace si intelegere, pentru ca toata lumea sa le auda. OFRR se alatura dialogului despre razboi si pace si pentru simplul motiv ca un astfel de dialog arata ca razboiul si conflictele pot fi stopate. Pacea este posibila, iar pretul dialogului este de mii de ori mai mic decat cel al razboiului si armelor.

La evenimentul organizat de Komunitas, OFRR va participa cu urmatoarele activitati :

1. Biblioteca vie – doua / trei persoane de la Organizatia noastra vor sta la dispozitia publicului cu intrebari/raspunsuri despre experienta razboiului, despre experienta migratiei, ca refugiat

2. Masa rotunda cu dezbatere pe tema « Statutul femei in zonele de conflict »

3. Material informativ

4. Mini expozitie cu obiecte de artizanat realizate de femei, in cadrul atelierului de creatie al OFRR



2 comentarii:

Blogger Raluca Ilaria Demetrescu a spus...

Poate putem cumpara din obiectele de artizanat,iar banii sa revina asociatiei femeilor refugaite din Romania!Super intitiativa aveti!

2 aprilie 2008 la 03:54  
Blogger EXUPERY23 a spus...

CUNOSC O FEMEIE ORIGINARA DIN LIBERIA A CAREI FAMILII A FOST UCISA, AFLATA IN ACEST MOMENT INTR-O TABARA DE REFUGIATI DIN SENEGAL PE CARE DORESC SA O AJUT SA SCAPE DIN IADUL DE ACOLO SA AJUNGA IN ROMANIA.
UNHCR SARBATORESTE IN 20 IUNIE ZIUA MONDIALA A REFUGIATULUI CU TITLUL " SA II AJUTAM SA SE SIMTA IN ROMANIA CA ACASA "
CE TREBUIE SA FAC , CU CINE TREBUIE IAU LEGATURA, SA VORBESC PENTRU A AJUTA ACEA FEMEIE, ACEA FIINTA UMANA ?
MACAR UNA SA FIE SALVATA !!!
SA FACE BINE SEMENILOR NOSTRII INDIFERENT DE RASA, CULOAREA PIELII, RELIGIE , ETC. !

18 aprilie 2008 la 03:15  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire