miercuri, 9 aprilie 2008

Kiss Your Enemy: Scurta evaluare


Kiss Your Enemy a trecut, iar noi deja ne gindim ca am vrea sa existe si episodul 2. Dar, vorba cuiva, ar trebui sa mai asteptam sosirea inca unui summit ca sa ne apucam iar de treaba :)

Cam ce s-a intimplat la Kiss Your Enemy:

Ne-am intilnit, am discutat, am dezbatut, am ascultat, am socializat, am privit, am comunicat, am cunoscut oameni noi.


Ziua – ne am fi dorit sa fie mai multa lume, dar a fost foarte bine si asa; atmosfera degajata, relaxata, ceai din partea casei (Free Alternative Cafe), oameni care explorau spatiul.

Dintre ONGuri, ne-au onorat cu prezenta: ARCA (Forumul Roman al Refugiatilor si Migrantilor), OFFR (Organizatia Femeilor Refugiate din Romania), Asociatia Propuls, A.R.T. Fusion si ProVobis. In general discutiile cu ei au luat forma unor dialoguri deschise sau a unor mese rotunde cum a fost in cazul Organizatiei Femeilor Refugiate

La conferinta de presa pe care am introdus-o ad hoc in program nu a venit nimeni din partea presei, fapt dezamagitor si, din pacate, tipic pentru presa romaneasca. Am avut printre noi citiva dintre tinerii protestatari de la hala din Timpuri Noi, care au fost agresati de fortele de ordine in perioada summitului Nato desfasurat in Bucuresti. In lipsa presei, conferinta de presa s-a transformat intr-o dezbatere informala foarte interesanta. Din partea Agentiei de Monitorizare a presei ni s-a alaturat Liana Ganea, careia ii multumim inca o data pe aceasta cale.

Ceea ce am vrut sa facem a fost sa le oferim acestor tineri un mic spatiu in care sa-si poata prezenta ideile sau motivatiile pentru care au venit la Bucuresti sa protesteze. Dialogul cu ei a decurs firesc si s-au atins diverse subiecte despre care ar trebui poate sa discutam mai des, sau macar sa ajungem sa ne preocupe mai mult.

Ce s-a mai intimplat pe acolo:

-Yazee Peace Offerings – un mic atelier de "lucru manual"; am vazut chestii super care s-au modelat acolo si cu care oamenii au plecat acasa; initiativa Yazee a dat culoare intregului event.

-Free Cinema – nu a fost asa plin, dar nu e un lucru neaparat rau; lumea a preferat sa ia parte la discutii si la workshopuri, ceea ce e mult mai important; va promitem ca o sa revenim oricum cu Cinema la Fabrica

-Instalatia «toaleta funky piss» nu si-a gasit locul in program prea bine; fiind un mix audio, l-am tot intrerupt deoarece tot timpul trebuia sa ne asiguram ca e liniste pentru dezbateri – drept pentru care vom incarca acest mix pe internet iar voi va veti delecta cu el, sintem siguri :)

-Concursul de comics "Do the doodle"

-afisele si o parte din panouri au ramas inca pe pereti la Fabrica, ceea ce nu poate decit sa ne bucure


In ceea ce priveste partea de noapte, o sa las pe altcineva sa scrie cite ceva. Eu nu pot sa zic decat ca mi s-a parut beton. Mi-a placut foarte mult ca publicul a aplaudat dupa fiecare Dj sau trupa, si s-a dansat incontinuu, inca de la warm-up.

Desigur, multi dintre cei veniti acolo erau preocupati mai degraba de petrecere decit de mesajul acesteia, dar cu siguranta exista oameni care au receptat si altceva. Iar acestora speram ca le-am dat si idei pentru viitor.

Mai speram ca si altii se vor mobiliza sa organizeze actiuni asemanatoare, pentru ca in mod cert avem nevoie de evenimente care sa ne faca sa ne gandim putin la realitatea in care traim si la cladirea careia contribuim si, de ce nu, sa ne stimuleze sa gandim critic-constructiv.

live what yu talk and talk what yu live!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire